Extra basisschool per 2027 in Eindhoven

Met blijdschap delen we mee dat onze plannen voor een tweede locatie voor onze islamitische basisschool in het westen van Gestel als onderdeel van het integrale onderwijshuisvestingsplan voor het stadsdeel Gestel onlangs is  gepresenteerd.

Dit is een grote stap voorwaarts om dichter bij onze gemeenschap te staan en ons onderwijs toegankelijker te maken voor meer ouders en kinderen die islamitisch basisonderwijs in Eindhoven willen. Met de opening van deze nieuwe Eindhovens locatie kunnen we aan de groeiende vraag naar islamitisch basisonderwijs voldoen.

Op dit moment kampen we met een wachtlijst van 130 leerlingen voor dit schooljaar, en voor het schooljaar 2024/2025 hebben al 80 ouders hun kind bij ons aangemeld. Dit benadrukt de noodzaak van uitbreiding, zodat we meer kinderen deze belangrijke educatieve basis kunnen bieden.

De nieuwe faciliteit, die naar alle waarschijnlijkheid in 2027 haar deuren opent, biedt plaats aan 311 leerlingen en beschikt in de directe omgeving over een gymzaal. Het wordt meer dan een school; het is een SPIL-centrum waar spelen, integreren, en leren centraal staan. Dit centrum is speciaal ontworpen om onderwijs, opvang, en ontwikkeling voor kinderen van 0 tot 12 jaar te combineren, inclusief peuterwerk, kinderopvang, en jeugdgezondheidszorg.

Met de openbare school de Hobbitstee in onze nabijheid kijken we uit naar samenwerking, die het onderwijs voor onze kinderen verder verrijken.

Bij deze groei hoort ook de uitbreiding van ons team. We zijn voortdurend op zoek naar bekwame en bevoegde professionals die ons onderwijsteam willen versterken. Of u nu leerkracht in het basisonderwijs of in het voortgezet onderwijs bent, we nodigen iedereen binnen ons netwerk uit om rond te kijken en getalenteerde en bekwame individuen te wijzen op de mogelijkheden binnen onze organisatie. Houd alstublieft onze vacaturesite in de gaten voor de nieuwste mogelijkheden. Uw hulp bij het vinden van gepassioneerd en bekwaam personeel is onmisbaar voor ons succes.